ARHITEKTONSKO PROJEKTOVANJE

Održivi objekti predstavljaju nov izazov prilikom projektovanja.

Svaka namena je specifična, ali su zahtevi za postizanjem energetske efikasnosti, udobnosti i odgovornosti, u odnosu na prirodnu sredinu, isti za sve.

Ovo predstavlja veliki izazov za projektante, investitore i korisnike, koji bi morali da promene svoj dosadašnji pristup poslovanja i da se priključe onom novom, kreativnom i tehnološki naprednom.

Ovaj proces bi u skorijoj budućnosti, trebalo da inspiriše arhitekte i inženjere, a predstavlja naš cilj u poslednjih 10 godina, sa poklanjanjem posebne pažnje stambenim objektima. 

VILA na SENJAKU (Beograd, Srbija), Arhitekta Domenico Tripodi

Dužina vremena kojeg provodimo unutar objekata je ključan faktor za našu dobrobit, jer smo u njima konstantno, od rane mladosti do starih dana. To potvrđuje da je način na koji su oni izgrađeni od ključnog značaja za kvalitet naših života, pa ulaganje u njih zapravo nije trošak - već investicija.  

Iz ove tačke gledišta je jasto da je jako važno graditi objekte koji nam omogućavaju da spoznamo dobrobit stanovanja, istovremeno zadržavajući karakteristične osobine: dugotrajnost i smanjene troškove održavanja.

Naša rešenja pružaju sinergiju integrisanog projektovanja, kreativnosti, urbanog planiranja u saradnji sa investitorom i projektantskim timom sa pružanjem garancije stvaranja održivog stanovanja (s tačke održivosti i uštede) visokog kvaliteta i dugotrajnosti. 

                                    VILA na SENJAKU (Beograd, Srbija), Arhitekta Domenico Tripodi

Zajednički rad na ovakvom tipu projekata nas vodi tamo gde svi težimo: boljim, efikasnijim i održivijim životnim prostorima. 

Održivo projektovanje nas vodi mestu koje zaista možemo nazvati našim domom.


(u saradnji sa arhitektom Domenico Tripodi-jem)